Keesje

Keesje

Op een dag stond een kennis bij ons voor de deur met de vraag of wij nog een kat op wilde vangen van mensen die niet meer voor hun kater Keesje konden zorgen.
Omdat wij op dat moment al 6 katten hadden om te verzorgen en dit voor ons de grens was hebben we voor Keesje een thuis gezocht , onze buren een aantal huizen verder wilde wel voor hem gaan zorgen.

Maar Keesje had het blijkbaar niet echt naar zijn zin bij de katten van onze buren , op éérste kerstdag zagen we een rood koppie van Keesje boven het lamineerplastic voor ons raam in de kamer naar binnen kijken , het was erg koud buiten en er lag sneeuw .
We zijn gaan informeren bij de buren of Keesje wel binnen wilde komen omdat hij heel vaak bij ons achter het raam zat te kijken , het antwoord was dat hij niet binnen wilde komen, we hebben Keesje toch maar terug gehaald naar ons.

Hij is bij ons gekomen in december 2000.
Al snel bleek dat het met zijn gezondheid niet helemaal goed zat , we zijn naar de diernearts geweest en na onderzoeken bleek hij een nier aandoening te hebben en moest op dieetvoer wat hij gelukkig lekker vond ,veel katten vinden dieetvoer niet lekker .

Keesje was een hele rustige kater die graag op zijn tijd een ommetje maakte en dan weer lekker in zijn mandje ging liggen kon het goed vinden met de ander katten en toch zeker met Zippy omdat deze poes erg dominant was en uitmaakte welke katten er binnen mochten komen.

Toen we in 2005 een week op vakantie waren in Zeeland kregen we een telefoontje van onze buurvrouw die onze poezen verzorgde dat het helemaal niet goed ging met Keesje, hij wilde niet meer eten en drinken en probeerde zich te verstoppen.
We zijn direct naar huis gekomen en naar de dierenarts gegaan en hebben ons Keesje in moeten laten slapen omdat zijn nieren niet meer fuctioneerde.

Keesje heeft nog 5 mooie jaren bij ons gehad en wij hebben afscheid moeten nemen van een hele lieve kater

Laat een reactie achter

*