Sammy

Sammy

Bij een open dag op Dierendag 4 oktober 1996 van de Dierenambulance in Sprundel stonden we met een standje van het Vogelopvang Zundert. Ook was er een standje van de Dierenbescherming aanwezig en op deze stand kwamen we voor het eerst met Sammy in contact. Deze stond op de stand in een kattenbenz met een briefje erop “ik zoek een nieuw thuis”. Sammy was de dag ervoor aangereden door een auto en had een operatie aan zijn oog gehad ,deze hebben ze moeten verwijderen omdat het oog niet meer te redden was, hij mocht nog niet eten en drinken omdat de narcose die hij had gehad nog niet helemaal was uitgewerkt.

Het was voor ons duidelijk dat wij dit katertje mee moesten nemen en daar hebben we geen spijt van gehad. Sammy heeft een paar maanden moeten revalideren omdat hij een oog miste en zijn andere oog was ook slecht en moest elke dag 2 keer gezalfd worden, dit heeft ± 3 maanden geduurd voordat hij weer helemaal genezen was. Sammy was een hele lieve rode kater en erg dankbaar kon het heel goed vinden met de andere 5 katten die we hadden en ook met de katten uit de buurt.

Ook het buurmeisje Jasmine vond Sammy geweldig en hij kreeg alle aandacht als ze samen buiten waren, dit vond hij geweldig en maakte van de gelegenheid gebruik om geaaid te worden. Ook omdat hij maar één oog had vonden de mensen hem vaak zielig maar Sammy deed hetzelfde als alle andere katten met twee ogen, het enige waar hij wat problemen mee had was ergens vanaf springen dan moest hij even zoeken voordat hij sprong omdat hij niet goed diepte kon zien.

Op 14 jarige leeftijd kreeg Sammy last van hoge bloeddruk en als hij dan buiten was kon hij niet goed de weg meer terug naar huis vinden, ook werd hij doof dus hij kon niet meer alleen naar buiten wat hij heel graag deed. We gingen dan ook regelmatig met hem aan de lijn wandelen buiten, Jasmine het buurmeisje ging ook soms mee. Sammy heeft dit nog een jaar volgehouden maar ging toen zo snel achteruit, wilde niet meer drinken en eten en had geen plezier meer in zijn leven.

We hebben hem helaas op 22-07- 2011 moeten laten inslapen.

Ook Jasmine was erg verdrietig nu haar maatje er niet meer is en heeft het lang nog over Sammy gehad, we hebben ook nog andere poezen waar ze mee kan knuffelen maar deze zijn niet zo lief als Sammy vertelde ze ons.

Sammy is 15 jaar oud mogen worden en we zullen zo”n lieve jongen nooit vergeten.

Laat een reactie achter

*