Zippy

Zippy

Op een dag in augustus 1998 gingen we op het bouwterrein vaartveld in Roosendaal ganzen eten en drinken geven omdat deze ganzen daar waren achtergelaten door de eigenaar. Op de terugweg naar huis zagen we een klein katje achter een fietser aan rennen maar de fietser ging zo hard dat zij hem niet bij kon houden met haar kleine pootjes. We zijn toen gestopt en haalde een net uit de auto om ze te kunnen vangen.
Al snel bleek het katje ons door te hebben en na wat geluidjes te maken kwam ze naar ons gelopen. Ze had een snotneus,waterige ogen en nieste nogal.

We hebben ze meegenomen naar huis en een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Ze bleek niesziekte te hebben. Na behandeling met een antibiotica was zij weer snel een gezond poesje en is bij ons gebleven.

We wisten eerst niet welke naam we haar moesten geven, maar Dré zag op een blikje vlees Zippy staan en wij vonden dit een leuke naam. Zippy was een klein poesje maar wel erg dominant zij was bij ons de baas onder de katten en maakte uit welke katten er bij ons binnen kwamen, zo hebben we een keer een aanloopkat Gompie (ook erg dominant) gehad maar dit klikte niet met deze dame en hebben voor deze kater een ander thuis moeten zoeken wat ons ook gelukt is.

Zij kreeg in 2012 een heel groot nierprobleem en moest op dieetvoer wat ze niet lekker vond en niet wilde eten. We hebben van alles geprobeerd maar vermagerde zo erg dat we de moeilijke keuze moesten maken om ze op 07-01-2013 in te moeten laten slapen. Dit dametje was een katje met een eigen karakter maar wel erg lief en aanhankelijk, we zullen haar nooit vergeten omdat haar naam in ons mailadres zit.

Laat een reactie achter

*